Sociedad

Els treballadors de SEAT canvien l’entrepà de xoriç per l’hummus

Un estudi de l’Hospital Clínic ha analitzat la salut de 30.000 treballadors de SEAT durant 20 anys i ara els proposa canvis per millorar els seus hàbits de vida

Marta Pérez EFE

Barcelona

Els 15.000 treballadors de SEAT deixaran de menjar entrepà de xoriç, mortadel·la o llonganissa a mig matí. L'empresa vol millorar els hàbits dels seus empleats i a partir d'ara els hi repartirà entrepans mes saludables.

Aquest canvi s'emmarca en un estudi sobre nutrició i hàbits de vida que l'empresa automobilística està fent amb l'Hospital Clínic. De moment, als 1.000 treballadors de la planta que SEAT té a la Zona Franca els han canviat l'entrepà d'embotit de mig matí, per fórmules més saludables com l'alvocat, les sardines, l'escalivada o l'hummus. I la responsable de salut de SEAT, Patricia Such, assegura que la rebuda ha estat bona. Al començament, però, “va generar dubtes perquè els treballadors es pensaven que es quedarien amb gana i que els entrepans serien vegans”. Van haver de fer un tast dels nous entrepans amb els representants dels treballadors per convèncer-los.

A més del canvi d'entrepans, s'han incorporat fruits secs i fruita fresca a les màquines de vending, uns canvis que s'acabaran estenent a les plantes de Martorell i El Prat fins arribar als prop de 15.000 treballadors de SEAT.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00