Sociedad

Sant Jordi marcat pel 155

La situació política condiciona el tradicional esmorzar literari a Girona i escriptors, llibreters i editors reclamen no permetre al 155 "tornar insípid Sant Jordi"

Acn

Girona

Editors, llibreters i escriptors s’han “autoconvidat” a la Casa Solterra (seu del Departament de Cultura de Girona) per celebrar el tradicional esmorzar literari, que aquest any, la Generalitat no ha pogut organitzar.

Els assistents han llegit un manifest i han criticat que el govern de Catalunya està “controlat inquisitorialment des dels despatxos de Madrid, submergit en la grisor i la paràlisi de l’estat”. L’impulsor de l’acte, Quim Curbet, ha recordat que la cultura fa anys que “va de genolls, primer, per la crisi econòmica i, ara, pel 155 que la vol matar i no s’ha de permetre”:

Quim Curbet - Editor

00:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000158736/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Després de l’acte a la Casa Solterra, escriptors, editors, llibreters i polítics han assistit a l’esmorzar literari que aquest any ha organitzat l’ajuntament al centre cultural La Mercè per no perdre la tradició. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha criticat al govern de l’estat per impedir “un acte tan “revolucionari” com és un esmorzar cultural” i ha reivindicat la cultura com a eina “imprescindible per formar ciutadans crítics i per al progrés dels països”:

Marta Madrenas - Alcaldessa de Girona

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000158733/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els llibreters esperen superar vendes

La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer, confia que el bon temps que fa i que Sant Jordi cau en dilluns augmentin les vendes. Calculen, com a mínim, arribar a la facturació de l'any passat de prop de 22 milions d'euros.

Ferrer no ha volgut avançar els títols dels que poden ser els llibres més venuts perquè s'ha de donar "oportunitats" a tots els llibres, però avança que entre els més venuts a Girona hi haurà, les obres d'autors locals i també novel·la negra, històrica i llibres de temàtica política.

Rosa vermella i groga

Les roses vermelles són les més venudes en aquest Sant Jordi on es preveu que les roses grogues guanyaran mercat. Segons els floristes, les vendes avancen a bon ritme i el producte estrella, a part de la rosa vermella, és el ram de grogues i vermelles.

FLORISTES SANT JORDI GIRONA

00:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000158754/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00