Sociedad

El bon temps impulsa la gent a omplir els carrers per Sant Jordi

La darrera novel.la de l’escriptora Francesc Aliern, Lo cançoner dels Quicos o el recull de setze relats sobre la Batalla de l’Ebre, entre els llibres més venuts al territori..

Una de les parades que s'han instal·lat per Sant Jordi a Tortosa. / Sonia Castelló

Tortosa

El bon temps ha afavorit el balanç positiu que els llibreters i escriptors de les Terres de l’Ebre han fet de la diada de Sant Jordi. La darrera novel.la de l’escriptora Francesc Aliern, Darrere els seus talons, Lo cançoner de Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries o el recull de setze relats sobre la Batalla de l’Ebre han situat com els llibres més venuts a les comarques ebrenques.

Els carrers de moltes poblacions s’han omplert de parades i han estat molts els autors de l’Ebre que han pogut signar llibres. L’escriptora Francesca Aliern reconeixia que el dia de Sant Jordi serveix per recollir els fruits de moltes hores de feina. “Fer un llibre et pren moltes hores de la teua vida i quan arriba Sant Jordi ja ho tens tot arreglat i estàs satisfeta. És un dia que tothom hauria de gaudir”, explicava l’escriptora de Xerta.

Especialment satisfet es mostraba Arturo Gaya, l’alter ego de Quico el Cèlio, després de la bona acollida que ha tingut Lo cançoner, on han recollit 125 cançons amb lletres i acords. “És molt bonic i, concretat amb el nostre llibre, estem signant molts llibres, saludant molta gent i rebent moltes mostres d’empenta pels nostres 25 anys”, deia el músic.

El fet que Sant Jordi hagi caigut en dilluns ha afavorit segons els llibreters l’increment de vendes respecte als darrers anys. “En caure en dilluns la gent està més al carrer i es mouen més les vendes”, deia Alba Convalida, de la llibreria El Cid de Tortosa.

Malgrat aquesta opinió, l’escriptor Jesús Maria Tibau creu aquest dia sempre és especial sigui o no laborable. “Sant Jordi sempre és una festa i una oportunitat d’estar amb la gent i xerrant amb ella”, assegura.

A més d’autors ja coneguts, com Miquel Esteve o Andreu Carranza, enguany s’ha estrenat la també xertolina Mercè Falcó amb L’illa de Bembé. “Per mi és el primer Sant Jordi i l’estic vivint amb molta il·lusió. Ho visc com un privilegi”, explicava.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00