Sociedad

Colau amenaça amb portar els desnonaments a la taula del ministre

La Unitat Contra l'Exclusió Residencial de l'Ajuntament ha atès prop de 1400 famílies que anaven a ser desallotjades i poc més de 200 han pogut quedar-se al mateix pis

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la roda de premsa sobre l'informe de la UCER / Aleix Freixas ACN

Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que el govern espanyol viu d'esquena a la realitat dels desnonaments. I assegura que si la indiferència continua portarà els casos de les famílies que estan a punt de perdre casa seva a la taula del ministre de Foment, Íñigo De la Serna.

Colau considera que el govern espanyol no es preocupa de les conseqüències que tenen les lleis que perjudiquen el dret a un habitatge digne. Bàsicament perquè, al final, són els Ajuntaments els que s'enfronten als problemes de les famílies que es queden sense casa.

En aquest sentit, Ada Colau assegura que la normativa que aprovarà aquesta tarda per accelerar el desallotjament de pisos ocupats il·legalment generarà un allau de nous desnonaments. "Milers de casos" que l'alcaldessa amenaça amb portar al despatx del ministre de Foment "perquè no pugui mirar cap a una altra banda". Perquè "és molt fàcil", afegeix Colau, "anar legislant a favor dels desnonaments i que les conseqüències les gestionem els ajuntaments que som els que menys competències i recursos tenim".

A la ciutat es van fer més de 2500 desnonaments l'any passat, bàsicament d'habitatges. La Unitat Contra l'Exclusió Residencial de l'Ajuntament va resoldre els casos de gairebé 1400 famílies i només 218 es van poder quedar a casa seva.

El regidor d'habitatge, Josep Maria Montaner, assegura que aquests casos van ser possible perquè els propietaris, bàsicament particulars, van acceptar negociar. Tot el contrari del que passa quan els propietaris són bancs. Montaner critica que el govern impulsi llei contra el dret a l'habitatge i porti al Constitucional les normatives de la Generalitat que podrien ajudar.

L'Ajuntament també diu que el protocol que tenen amb el Tribunal Superior de Justícia no està funcionant: només 1 de cada 10 casos de famílies en risc de desnonaments els arriba per la via judicial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00