Sociedad
EDUCACIÓ

Els mestres afectats per la sentència del Superior busquen assessorament legal

El SEP ha convocat una reunió entre un lletrat i els que han demanat empara al sindicat per valorar les opcions judicials

El ministre d'Educació visitant un centre escolar durant les passades jornades de ciències. / Arxiu SFGA

Andorra la Vella

Més d'una dotzena d'afectats per la sentència del Tribunal Superior sobre els concursos de places fixes de mestres i professors a l'Escola Andorrana mantindran una reunió amb un assessor legal la setmana vinent per decidir quines accions judicials emprendre.

Ahir el ministre Èric Jover no va poder avançar cap novetat al respecte ja que des que es va presentar l'incident de nul·litat a la sentència, el tribunal encara no ha dictat sentència.

Els afectats estan "molt neguitosos" pel seu futur, segons han assegurat fonts del Sindicat a la SER, i per aquesta raó volen reunir-se amb un lletrat per tal de valorar totes les opcions possibles: ja sigui demandes individuals, col·lectives o bé esperar la ressolució a la demanda del Govern.

La trobada s'ha previst per a dimecres vinent.

La reunió d'ahir amb Jover el sindicat també va exigir informació sobre la reubicació de mestres pel tancament d'aules als centres de primera ensenyança de Canillo, Sant Julià i la Massana fruit de l'aplicació del PERMSEA. Les mateixes fonts han assegurat que la implementació del pla obligarà al tancament d'almenys d'una aula a cadascuna de les escoles esmentades. En canvi en d'altres, com Escaldes i Santa Coloma, augmentaran. El dubte està en què passarà amb els eventuals dels centres afectats, un tema sobre el què el ministeri s'ha compromès a tractar amb el SEP en una trobada monogràfica abans de l'estiu.

Llei del cos educatiu

En la trobada entre el SEP i el ministeri d'Educació també es va analitzar l'avantaprojecte de llei del cos educatiu.

El ministre va recollir les esmenes presentades pel Sindicat, gairebé mig centenar, i s'ha compromès a enviar a principis de la setmana vinent un text definitiu al col·lectiu abans de ser tramès a la Comissió Consultiva.

El SEP valorarà aleshores si s'han recollit les seves demandes o no, i molt especialment les més conflictives com ara la regulació de les vacances i la jubilació. Segons fonts sindicals, el ministre pretèn aplicar el model basc en la regulació de les vacances del col·lectiu. Segons aquest model, les vacances s'estipulen a l'agost i la resta de l'any es consideren períodes de descans. El SEP vol que quedin regulades per llei i no per reglament.

Pel que fa a la jubilació, el ministeri ha encomanat un informe econòmic sobre l'impacte que tindria que els mestres ho fessin als 60 anys. Per ara, no disposa de resultats.

En tot cas, el ministeri s'ha compromès a trametre al SEP a principis de la setmana vinent un avantprojecte més defenitiu del text.

Explicacions per les retencions dels dies de vaga a la nòmina

D'altra banda, el SEP ha tramès als seus afiliats una sol·licitud de demanda d'informació escrita a la Secretaria de la Funció Pública per conèixer els detalls pels quals s'ha retingut una part de la nòmina als que van seguir la vaga del passat mes de març.

Els assessors legals del SEP han elaborat dos sol·licituds, una pels funcionaris i una altra pels agents eventuals, reclamant per escrit a l'administració els càlculs i conceptes detallats, segons el règim de cadascú, per tal de descomptar de la nòmina la part del sou de les hores de vaga.

Les sol·licituds s'aniran entrant progressivament al servei de Tràmits, les respostes de les quals analitzaran els serveis jurídics del SEP per tal d'articular accions posteriors.



Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00