Sociedad
NOVES TECNOLOGIES

Una plataforma per integrar tota la mobilitat del país en una app

Govern, comuns i FEDA signen el conveni per a la creació de la nova eina tecnològica

Govern, comuns i FEDA signen el conveni marc. / M.M. ANA

Andorra la Vella

Govern, comuns i FEDA signen el conveni per a la creació d'una plataforma que integrarà tota la mobilitat del país per tal d'oferir una millor experiència a l'usuari.

Aquesta eina es plasmarà a través d'una aplicació per als telèfons mòbils i a partir de la geolocalització mostrarà a l'usuari els aparcaments disponibles més propers, els punts de recàrrega de vehicles elèctrics, les biciletes elèctriques i la informació sobre els autobusos. També inclourà un sistema de pagament únic i a la vegada permetrà a les administracions obtenir informació sobre l'ús que en fan no només els residents sinó també els turistes.

El ministre d'Economia, Innovació i Competitivitat, Gilbert Saboya, ha explicat que l'objectiu és donar un millor servei als diferents col·lectius i poder traçar la millor ruta per tal que els usuaris puguin arribar al destí de la millor manera possible.

De la seva banda, el cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, ha explicat que el que fa aquesta plataforma és "posar l'usuari al centre i que aquest tingui una única finestra per fer totes les operacions". Així mateix, per als comuns això ha de permetre millorar les polítiques de gestió.

No serà fins el mes de maig que FEDA licitarà el concurs públic per a la creació de la plataforma i que s'anirà implementant per blocs. De la mateixa manera, Saboya ha dit que el mes vinent també es licitarà el nou concurs de les línies d'autobusos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00