Sociedad

La Justícia dóna la raó a un mosso penalitzat per tenir una diplomatura

La conselleria d'Interior només puntuava la titulació superior i no sumava la resta d'estudis. El policia va obtenir només 2 dels 5 punts de mèrits que li pertocaven segons la sentència

Arxiu ACN

Barcelona

Un jutjat contenciós administratiu dóna la raó a un mosso d'esquadra que no va poder obtenir una plaça de feina millor perquè té massa estudis. La conselleria d'Interior va canviar el criteri i només donava mèrits per la titulació acadèmica més alta. Es va donar la paradoxa que aquest policia va tenir menys punts amb una diplomatura universitària que si haguessin comptat tots els seus títols de grau superior. Això obre la porta a la resta de mossos perjudicats a reclamar.

Aquest policia té una diplomatura i un 4 cicles formatius de grau superior. L'any 2015, Interior va canviar el criteri i va decidir que només puntués el títol més important i que la resta d'estudis inferiors no sumessin. Això va provocar que només li donessin 2 punts per la diplomatura. En canvi, si només hagués fet constar els estudis inferiors, fins a 4 cicles formatius li haurien donat 4 punts. Cal tenir en compte que els cicles que serveixen per accedir a un estudi superior no compten. Per tant, en el cas d'aquest policia, hauria obtingut 5 punts de mèrits: 2 per la diplomatura i 3 més per cada cicle formatiu de grau superior que no té res a veure amb els estudis de la carrera universitària.

Va presentar un recurs, que la conselleria d'Interior va rebutjar i posteriorment una demanda al jutjat contenciós administratiu denunciant desigualtat amb altres policies amb menys estudis. I li han donat la raó perquè la pròpia administració va assentir a la vista oral que els arguments són vàlids. És a dir, es poden sumar els punts corresponents a totes les titulacions.

El sindicat USPAC va presentar la demanda en nom d'aquest afiliat i ara ressalta la importància de la resolució "perquè és ferma i obre la porta a altres mossos en la mateixa situació a presentar una extensió de la sentència i aconseguir els punts que els pertocarien pels estudis que tenen", explica el portaveu del sindicat Josep Miquel Milagros. I detalla que la diferència de punts pot suposar canvis de vida molt importants, per accedir a una millor plaça i haver de fer menys quilòmetres del domicili i fins a la feina. "Tres punts pot representar una barbaritat a l'hora de concursar per qualsevol plaça en destins molt concrets", diu Milagros.

A més, la Generalitat ha de pagar 300 euros de les costes judicials, segons la sentència. En l'última convocatòria de places en especialitats com el TEDAX o la Canina, l'administració ja ha canviat el criteri i permet que tots els estudis es puguin sumar i evitar desigualtats d'accés entre els policies amb més o menys titulacions oficials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00