Deportes
POLÈMICA COPA DEL REI

La comissaria de seguretat ciutadana del Ministeri va muntar el dispositiu policial de la Copa

Normalment, el dispositiu policial en aquesta mena d´esdeveniments, els munta la Prefectura de Policia que depén de la Delegació del Govern a Madrid.

GETTY IMAGES

Barcelona

No és habitual perquè normalment el dispositiu policial en aquesta mena d'esdeveniments els munta la Prefectura de Policia que depén de la Delegació del Govern a Madrid, però en aquesta ocasió el dispositiu el va muntar la Comisaría General de Seguridad Ciudadana que depèn directament del Ministeri de l'Interior.

La Delegació del Govern de Concepción Dancausa se'n renta les mans, i el ministre Zoido, avui en el Senat, també: “no hubo ni orden extraordinaria a la Policía ni instrucción especial y sí el cumplimiento de lo que marca el reglamento federativo para partidos de riesgo, de ahí que se intervinieran 199 camisetas amarillas por escrituras o anagramas con simbología política”.

“Drets” enllesteix una bateria d'accions legals

D'altra banda el president del grup d'advocats sobiranistes “Drets”, Sergi Blàzquez, ha explicat en declaracions al “Què t'hi Jugues!” que a partir dels testimonis i afectats per la requisa de samarretes i altres peces grogues ha enllestit tres línees d'actuació judicials.

Sergi Blàzquez, president de Drets, al 'Què t'hi jugues!' (24/04/2018)

03:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001346515/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

D'una banda, la via penal, per l'article 542 que “sanciona el funcionari que impedeix drets”. També la via civil pel que fa a la protecció dels drets fonamentals. I finalment una demanda administrativa per saber qui va donar les ordres, atés que molts policies optaven per trucar a superiors quan els afectats per la requisa els advertien de la irregularitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00