Sociedad

L'Estat concedeix 12 llicències per fer corall tot i la moratòria de la Generalitat

El Ministeri de Pesca les ha concedit entre Arenys de Mar i Begur, tot i que la Generalitat ha prohibit aquesta activitat fins l'any 2027. El director general de pesca no entèn aquesta decisió del govern espanyol que, a més, no té en compte el que diuen els científics sobre la degradació del corall a la costa catalana.

Corall comissat per la policia. / Imatge: ACN

Girona

La Generalitat va encarregar l'any passat un estudi científic que va confirmar que pràcticament no hi ha corall vermell a tota la costa catalana i per això va dictar una moratòria per 10 anys.

Però en el tram de costa entre Arenys i Begur, les competències de pesca són 100% de l'estat, que ha obviat la moratòria i ara ha concedit 12 llicències per extreure corall durant 2 anys.

Sergi Tudela, director general de pesca

00:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000158824/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El director general de pesca, Sergi Tudela, creu que això no té cap sentit i que la zona afectada és molt sensible.

Quan a finals d'any la Generalitat va saber que hi havia la possibilitat que el ministeri concedís aquestes llicències, va enviar una carta a la secretaria d'estat de pesca demanant que ho revisessin, però no van obtenir cap resposta.

Ara, a més, la comissió de pesca del Mediterrani -un organisme que depèn de la FAO- ha acordat que quan en una zona s'extregui més del 25% de corall per sota de la talla permesa, automàticament s'ha d'aturar l'extracció. És una norma d'obligat compliment per tots els països del Mediterrani.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00