Sociedad

Alguns polissons paguen fins a 50€ per pujar al camió que els ha de portar a França

La policia nacional ha comprovat que alguns dels immigrants que han aparegut amagats dins de camions han pagat fins a 50€ a grups que operen a la frontera entre Itàlia i França.

Ahir a la tarda, a Sils, van localitzar 9 persones més que havien pujat al camió a Ventimiglia.

ACN (Arxiu)

Girona

S’eleven a més de vuitanta els casos de persones que han aparegut amagades dins de tretze camions diferents des del 9 de febrer a les comarques de Girona. Tots els camions havien fet parada a Ventimiglia (Itàlia), frontera amb França, i en tots els casos els camioners que els transportaven ho desconeixien.

El comissari de fronteres de la policia nacional, César Suanzes, ha explicat a Ràdio Girona que en una desena de casos els immigrants havien pagat fins a 50 euros a algú perquè els obrís el camió per pujar-hi i arribar a França. “Després de pagar els ajuden a pujar i els prometen que a França els obriran el camió per baixar”:

César Suánzes - Comissari CNP fronteres

00:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000158822/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Suanzes insisteix que es tracta d'un “fenomen puntual” i "colateral" ja que el destí de tots els immigrants localitzats en camions és França i arriben a les comarques de Girona perquè el camió no fa parada abans i no poden sortir del remolc on van amagats.

La policia nacional els retorna a França i des d'allà fins a Itàlia, el punt de sortida. "És un problema que han de solucionar aquests dos països" diu el comissari de fronteres i insisteix que cal investigar també els grups que ajuden als immigrants a arribar fins al punt transfronterer de Ventimiglia.

9 polissons més a Sils

Aquest dimarts al vespre, un camioner que venia de Romania i anava a descarregar en una empresa de Sils, va trobar 9 polissons dins el camió. Havia fet una parada a Ventimiglia i probablement havien pujat allà. Les 9 persones són de països subsaharians i dos d'ells (que anaven indocumentats) van dir que són menors d'edat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00