Sociedad
CASS

La CASS recomana al Govern augmentar cotitzacions i l'edat de jubilació

El consell d'administració de la CASS va aprovar les propostes de sostenibilitat del sistema aquest dimarts

Arxiu ANA

Andorra la Vella

La CASS trasllada al Govern la necessitat d'augmentar les cotitzacions i l'edat de jubilació com a mesures a prendre per garantir el sistema de pensions.

El Consell d'Administració de la parapública ha aprovat aquest dimarts les propostes de sostenibilitat del sistema i que ha enviat a l'executiu.

Segons han explicat fonts properes, entre aquestes hi ha l'augment de les cotitzacions del 12% al 18% de manera gradual i que l'edat de jubilació s'incrementi fins als 67 anys l'any 2028.

També es proposa limitar que les pensions siguin superiors a tres vegades el salari mínim, és a dir, els 3.000 euros. Les mateixes fonts han explicat que creuen que aquesta legislatura no es tirarà endavant cap d'aquestes mesures, tenint en compte el calendari electoral de l'any vinent. A més, assenyalen que s'han d'estudiar l'impacte que tindrien cadascuna d'elles.

D'altra banda, el 2017 s'ha tancat amb un índex de morositat un 20% menys que l'any anterior. En concret, s'han notificat 1.455 expedients. Així mateix, s'han realitzat 153 controls domiciliaris a assegurats en incapacitat temporal. També s'han incoat 876 expedients dels quals 111 sancionadors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00