Sociedad
NOU CODI DE RELACIONS LABORALS

Acció Feminista reclama baixa simultània de paternitat i maternitat de 6 mesos

La plataforma ha presentant diverses propostes per garantir la conciliació familiar al redactat del nou codi de Relacions Laborals abans no acabi el termini de presentació d'esmenes, aquest divendres

Escola Bressol dels Serradells. Acció Feminista reclama més mesures de conciliació familiar al nou codi de Relacions Laborals. / Arxiu Comú d'Andorra la Vella

Andorra la Vella

Acció Feminista d'Andorra demana als grups parlamentaris que es garanteixi la conciliació de la vida laboral i familiar d'homes i dones i proposa diverses mesures perquè sigui efectiva.

Aquest divendres finalitza el termini per la presentació d'esmenes a la proposició de llei del Codi de Relacions Laborals i des del col·lectiu s'assenyala que en el text presentat per DA no es garanteix la igualtat de gènere.

Entre les mesures que proposen hi ha una baixa de materniat i paternitat de sis mesos per a cadascú i d'obligat compliment. La portaveu de la Comissió Laboral, Antònia Escoda, considera que "tant el pare com la mare han de poder tenir cura dels fills" i veu insuficient l'augment del termini de baixa que fixen els demòcrates.

Tambés es demana una reducció de la jornada laboral en cas de fills o filles menors de dotze anys o si es té cura d'una persona amb discapacitat que no exerceixi una activitat retribuïda. En aquest cas, es demana una reducció de la jornada amb la disminució proporcional del salari.

Altres meures són que s'obligui a les empreses, a partir d'un cert nombre d'empleats, que facilitin el servei d'escola bressol, potenciïn el treball a distància i que s'aposti per una graella salarial transparent en funció de les tasques reals efectuades, entre altres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00