Sociedad

A la Draga encenien foc amb bolets

Els habitants del Parc de la Draga de Banyoles feien servir bolets d’esca per encendre foc durant el Neolític. L'equip de recerca que hi està treballant ha documentat 6 espècies al jaciment i ha comprovat que alguns estaven mig carbonitzats, cosa que confirma que s'havien encès.

Banyoles

El bolet d'esca és un material molt fàcilment inflamable i, en condicions normals, un exemplar del neolític no hauria arribat fins avui.

Però com que s'han conservat a sota l'aigua, estan pràcticament intactes. Els van trobar en anteriors campanyes d'excavacions però ara els científics han pogut documentar per què els feien servir a Banyoles els neolítics, fa més de 7.000 anys.

Raquel Piqué, UAB

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000158887/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Raquel Piqué, investigadora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), diu que dos dels bolets trobats estan carbonitzats –cosa que confirma que els van encendre- i altres estaven trencats amb intenció.

El que s'ha trobat a la Draga és un dels jaciments amb més quantitat i diversitat de fongs recuperat fins ara, segons els científics. Ho qualifiquen d'exepcional.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00