La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Jo ho cultive, jo m'ho menge

Varies famílies valencianes s'han unit en una associació d'agricultors que conreen allò que es mengen i dediquen els seus excedents a l'intercanvi

La llavor (28/04/2018)

La llavor (28/04/2018)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000326595/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Pot sonar com un retorn al passat. I va ser precisament la necessitat la que va portar a Raul Martínez a engegar una idea: per què no conrear per a menjar? I avui són setze les famílies valencianes que s'han unit en la Cooperativa Agroecològica de Consum "Els Gira-Sòls", a Xirivella.

Productes de temporada en terres llogades (la idea de crear un banc de terres públic per part de la Generalitat els sembla molt adequada) per a donar de menjar a eixes famílies i dedicar el que sobra a l'intercanvi amb altres productes que ells no poden produir.

I no ha sigut un projecte fàcil de dur a terme. Perquè manca cobertura legal. Tot és fàcil si et dediques a l'agricultura tradicional, però és més difícil trobar acomodament quan el que es cerca és l'autoabastiment. Ells han format una associació, però els agradaria que l'Administració tinguera en compte aquesta possibilitat i ho posara més fàcil.

Ara per ara, "Els Gira-Sòls" no estan en situació d'acollir moltes famílies més perquè la terra amb la qual compten ara no dóna per a més, però estan oberts a poder treballar més terra i ampliar eixa gran família.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00