Sociedad

Tortosa, designada Capital de la Cultura Catalana 2021

El proper 25 de maig es farà a la capital del Baix Ebre l’acte oficial de signatura de l’acord de nomenament de la ciutat

Imatge d'arxiu del riu Ebre al seu pas per Tortosa. / Sonia Castelló

Tortosa

Tortosa serà la Capital de la Cultura Catalana 2021. Ho ha fet públic aquest dimarts l’organització d’aquest esdeveniment que es va celebrar per primera vegada l’any 2004 amb l’objectiu de contribuir a ampliar i difondre la llengua i la cultura catalanes.

El proper 25 de maig es farà a la capital del Baix Ebre l’acte oficial de signatura de l’acord de nomenament de la ciutat. Tortosa es converteix en la segona localitat ebrenca que esdevé Capital de la Cultura Catalana. Amposta va ser la primera, l’any 2006.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, ha avançat que a l’hora d’elaborar la programació de la Capitalitat de la Cultura Catalana, serà clau la col·laboració i el treball conjunt amb la setantena d’entitats culturals que hi ha a la ciutat. No ha avançat detalls, però diu que es farà una programació molt transversal.

“Hem de ser capaços d’estructurar els diferents eixos que hi ha, no només a nivell d’activitats, sinó també patrimonial, de posar en coneixement el valor del turisme cultural que des de fa temps estem treballant. I evidentment, no oblidar-nos de la banda visual, de la cultura popular, la música... Si algun problema tindrem és el de veure com donem cabuda a tot”, ha enumerat la regidora.

Sí s’ha avançat que es convidarà els artistes locals a elaborar propostes per triar la imatge de la capitalitat de la cultura catalana 2021 i que en els propers anys el pressupost municipal reforçarà les partides pressupostàries per a l’àrea de Cultura.

L’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé, ha mostrat la satisfacció de l’Ajuntament pel nomenament i ha destacat que l’organització de l’esdeveniment valida l’aposta per la cultura que s’ha fet a la ciutat en els darrers anys. “Hi estem fent una aposta molt important. Ens hem proposat diferents actuacions com l’ampliació del Museu Municipal i l’auditori Felip Pedrell. A més, hi ha tot el treball que estem fent amb totes les entitats culturals de la ciutat”, ha dit l’alcaldessa.

Tortosa serà la dissetena Capital de la Cultura Catalana. Prendrà el relleu del Vendrell, que també avui ha estat designada per organitzar l’esdeveniment l’any 2020.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00