Sociedad

Un recurs atura l'adjudicació del nou servei de recollida de brossa de Deltebre

L'empresa FCC, que es va presentar al concurs, ha presentat un recurs especial contra la intenció de l'Ajuntament d'adjudicar el servei a una altra empresa

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària a l'Ajuntament de Deltebre. / Cedida

Tortosa

El nou servei de recollida d’escombraries i neteja viària i de platges de Deltebre no podrà entrar en funcionament el proper mes de juny com volia l’equip de govern municipal. El ple va acordar anit suspendre temporalment el procediment d’adjudicació del servei després que Fomento de Construcciones y Contratas, que es va presentar al concurs però que no va guanyar-lo, hagi presentat un recurs especial en matèria de contractació per paralitzar el tràmit.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha estat qui ha proposat al plenari la suspensió del contracte tot i que aquest recurs no invalida teòricament el procés d’adjudicació, que s’havia de formalitzar anit al ple. L’alcalde justificava la proposta de paralitzar el procediment perquè creu que és millor esperar a veure quin recorregut té el recurs presentat per l’empresa.

CREAR LA SÍNDICATURA DE GREUGES

En el ple d’anit a Deltebre també es va aprovar, en aquesta ocasió per unanimitat, l’acord per iniciar el procés per crear la figura del Síndic de Greuges de Deltebre. Ara s’obrirà un període de 20 dies perquè la ciutadania pugui presentar propostes i suggeriments sobre quines han de ser les competències de la nova figura municipal. Posteriorment s’elaborarà el reglament, que es posarà a exposició pública durant 30 dies més. També es va aprovar, amb l’únic vot en contra del PP, una moció proposada per la CUP i secundada pel PDECAT que demanava el suport de l’Ajuntament per als Comitès de Defensa de la República.

“El recurs no invalida l’Ajuntament de Deltebre per poder seguir endavant amb l’adjudicació, però considerem que fins que no es resolgui i per no incórrer en danys i perjudicis a la hisenda municipal, el millor és que el plenari d’aquest dimecres no adjudiqui el servei. Alments fins que el Tribunal Especial de Contactes del Sector Públic determini si admet a tràmit el recurs i si a més a més li dona la raó a FCC”, argumentava Soler.

Finalment la proposta de suspensió de l’adjudicació del nou servei de neteja i recollida de brossa rebia el suport de tots els grups municipals a excepció d’ERC, que s’abstenia. Recordem que Deltebre va revocar l’any passat el servei al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, el COPATE.

Paradoxalment, l’alcalde de Deltebre desvetllava anit que Fomento de Construcciones y Contratas va presentar el recurs contra l’Ajuntament de Deltebre el passat 26 d’abril, un dia abans que la junta general del COPATE acordés proposar que el nou servei la gestió de la brossa del Baix Ebre i el Montsià, en aquest cas, fos també per a FCC formant una unió temporal d’empreses amb Acciona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00