Sociedad

Un nou estudi per comparar els óssos dels nois africans

Segons ha pogut saber SER Catalunya l'Institut de Medicina Legal de Catalunya vol liderar un estudi per canviar els varems de les proves d'edat que se'ls hi fa als nois africans quan arriben a Catalunya. En molts casos se'ls considera adults perquè els hi comparen els óssos amb nois menys desenvolupats.

ACN

Barcelona

Quan un menor arriba a Catalunya i no porta documentació oficial, és atès a la fiscalia de menors. Els metges forenses els hi fan radiogafies a la mandíbula i de canell per determinar les seva edat i comparen la mida dels seus ossos amb els d'altres joves. El problema és que només existeixen mesures de nois espanyols, americans o europeus, tot i que els joves africans estan més desenvolupats. En molts casos, se'ls considera com a majors d'edat, i alguns acaben al CIE de la Zona Franca, i fins que no aconsegueixen els seus passaports oficials i demostren la seva edat real (15, 16 o 17 anys) no en poden sortir.

Fa uns mesos que els forenses catalans volen fixar uns barems fets per joves africans que es puguin ajustar millor a l'edat d'aquests nois. Una prova que podria ser clau, també a la resta de l'estat, per preservar els drets dels menors i eivitar que cap adolescent rebi el tracte d'un adult. Ho explica la directora de l'Institut de Medicina Anatòmica Legal i Forense, Aina Estadella, en declaracions a SER Catalunya.

Projecte de futur: millorar el sistema per determinar l'edat dels immigrants

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001348239/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Només l'any passat l'Institut de Medicina Legal i Forense va autoritzar fer les proves d'edat a 744 menors. És gairebé el doble que l'any anterior.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00