Sociedad

Renfe invertirà 5 milions per adaptar l'estació del Prat a l'EVA

El low cost d'alta velocitat es posarà en marxa durant el primer semestre de l'any que ve

L'estació de rodalies del Prat del Llobregat / Jorge Franganillo Wikimedia Commons

El Prat de Llobregat

Renfe invertirà 5 milions d'euros per adaptar l'estació del Prat a l'arribada de l'EVA, el nou servei d'alta velocitat de la companyia. La idea és que comenci a rebre trens durant el primer semestre de l'any que ve.

Ara mateix, al Prat hi ha construïda una estació amb 4 vies d'alta velocitat que mai s'ha utilitzat i que s'ha de posar a punt. El president de Renfe, Juan Alfaro, ha explicat que es necessitaran entre 6 i 8 mesos d'obres i una inversió d'entre 4 i 5 milions d'euros. El projecte inclou un aparcament en superfície i l'adaptació d'andanes i vies.

Juan Alfaro ha explicat que aquesta actuació s'ha de fer abans de la construcció de l'estació intermodal que té prevista la Generalitat. Però que es podria considerar com una primera fase d'aquesta infraestructura.

Renfe vol posar en servei l'EVA en el primer semestre de 2019. Es tracta d'una oferta diferent a la de l'AVE que anirà des del Prat fins a Atocha parant al Camp de Tarragona. Incorporarà els últims avenços digitals, wifi i preus més barats que els actuals.

L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, ha destacat la importància de tenir una estació d'alta velocitat a la seva població. Però demana que, a més de l'EVA, s'aturin al Prat els trens regionals que venen de Girona, Lleida i Camp de Tarragona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00