Sociedad

La Fortalesa de Sant Julià obre portes el juny

Inclourà un museu dedicat a la joieria, un hotel de cinc estrelles i un restaurant del televisiu Jordi Cruz. La restauració –dirigida pels arquitectes Fuses Viader- ha durat 8 anys, ha costat 14 milions d'euros i s’ha fet amb capital privat.

Imatge des de la primera planta del Museu D'Or. / Imatge: Ràdio Girona

Sant Julià de Ramis

Darrea del nom comercial La Fortalesa, s'hi amaga un macroprojecte que inclou un hotel de 5 estrelles, un museu, dos restaurants i també acull l'estudi del que es considera hereu de la corrent pictòrica de l'estrambotisme, el pintor Quim Hereu.

L'hotel Sants Metges tindrà 15 habitacions (10 de dobles i 5 dúplex) que oscil·laran entre els 300 i els 400 euros la nit. L'hotel compta amb el restaurant A Tempo, del chef amb tres estrelles Michelin i una de les cares del programa televisiu 'Master Chef', Jordi Cruz (del grup ABaC).

De fet, Cruz el que fa és traslladar l'A Tempo de Barcelona a la muntanya dels Sants Metges amb l'objectiu de fer una "petita competència als Roca" i anar a buscar una nova estrella Michelin.

Jordi Cruz, chef

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000159228/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

També gestionarà el restaurant del Museu D'or (dedicat a la joieria), on Cruz hi pensa oferir un menú "a preu assequible" basat en la cuina catalana i que tindrà al costat una de les sales més singulars del complex, una cúpula soterrada amb capacitat per a 300 o 400 persones on s'hi volen organitzar "esdeveniments". 

La cúpula i la restauració d'aquest antic castell del segle XIX és obra del despatx d'arquitectes Fuses-Viader. Josep Fuses ha explicat que la cúpula va ser tot un repte i que es va fer utilitzant tècniques "pròpies dels assiris o els egipcis", abocant ciment sobre la terra i buidant després aquesta terra amb retroexcavadores.

Josep Fuses, arquitecte

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000159229/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El museu (l'entrada costarà 10€) de les joies tindrà espais expositius dedicats a la dissenyadora de Tiffany afincada a Sant Martí Vell, Elsa Peretti, a l'escultor especialitzat amb pedra Amador Braojos, a Josep Maria Subirachs i el pintor Quim Hereu intentarà impulsar des de Sant Julià de Ramis la corrent pictòrica de l'estrambotisme. Hereu ha instal·lat el taller a una de les parets del fossar perimetral del castell i serà visitable.

L'operació (compra del castell al Ministeri de Defensa + restauració) s'ha pagat íntegrament amb capital privat i ara tot el complex és propietat del joier Ramon López Vergé, amo de la firma D'Or Joiers.

Es calcula que, incialment, donarà feina a entre 50 i 60 persones.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00