Sociedad
AUTOBUSOS MUNICIPALS TARRAGONA

Vaga sense precedents

Uns 160 conductors d'autobusos de l'EMT de Tarragona demà i dijous faran una aturada en el servei per reclamar una renovació dels vehicles i millores salarials. Mai fins ara s'havia produït un seguiment i una unanimitat com aquesta. Des de l'ajuntament diuen que poc poden fer per satisfer les demandes.

Foto d'arxiu / ACN

Tarragona

"Els hidràulics no funcionen, molts seients no tenen suspensió i al cap de 7 hores l’esquena et rebenta, les calefaccions no funcionen i fins i tot hi ha passatgers que venen amb una manta”. Són alguns dels condicionants amb els que els 160 conductors d’autobusos de L’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) diuen que han de fer la seva feina a diari. Així ho ha expressat en declaracions a SER Catalunya el president del comitè d’empresa Antonio Chacón. Denuncien que la flota actual està obsoleta, que la majoria de vehicles tenen entre 15 i 20 anys d’antiguitat. En alguns d’ells no funcionen ni les rampes per a cadires de rodes i que qui dona la cara als usuaris són ells i no els responsables de l’EMT. També denuncien que no se'ls apliquen complements salarials com en d’altres sectors de treballadors. “Entenem que som 160 treballadors “ i que això és molta gent però no justifica que des del 2011 vinguin reclamant millores en aquest sentit.

Des de l’ajuntament, la presidenta de la EMT, Begoña Floria ha explicat als nostres micròfons que s’estan fent esforços per renovar la flota d’autobusos i que la mala situació econòmica de la EMT es deu a la gestió que va fer el seu dia el qui n’era president Jesús Trasobares. A finals d’any Floria avança que arriben tres nous autobusos.

Pel que fa al sous la presidenta de la EMT al·lega que en aquests moments la situació és molt complicada per culpa de la llei d’administració local i totes les restriccions que es marquen des dels ministeri d’hisenda. Si no fos per això Floría diu que segurament hi hauria un altre plantejament de sou i salaris .

De moment la convocatòria de vaga es manté. Serà aquest dimarts i aquest dijous de 10 a 12 hores del matí i de les 16 a les 18 hores de la tarda. Pel que fa els serveis mínims, pendents del que digui en ministeri de treball, també són motiu de divergències. Els treballadors diuen que en ser 2 hores d’aturada els volen establir en un 0% mentre que l’empresa els reclama un 50%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00