Sociedad

Demanen plans per reduir l’ozó

Ecologistes en Acció demana a l'administració mesures efectives per reduir els nivells d'ozó troposfèric. Des de 2015 a Catalunya i a 10 comunitats autònomes més se superen els límits permesos d’aquest contaminant

Una estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica / Ajuntament de Barcelona

Barcelona

Des de 2015, a Catalunya, un milió de persones de les comarques d'interior estan exposades durant els mesos de primavera i estiu a nivells d'ozó troposfèric considerats de risc per a la salut. Una situació que a la resta d’Espanya afecta en total a 20 milions de persones i 10 comunitats autònomes més, segons dades d’Ecologistes en Acció.

Davant d’aquestes xifres, Ecologistes en Acció ha registrat una petició perquè el Ministeri d’Agricultura, la Generalitat i 10 governs autonòmics més facin plans per reduir l’ozó. En el cas de Catalunya, el portaveu d’Ecologistes en Acció, Miguel Angel Ceballos, demana que “el Pla de millora de la qualitat de l'aire de la Generalitat miri més enllà de l'àrea de Barcelona i tingui en compte les zones d’interior afectades per nivells d’ozó superiors als límits permesos”.

L'ozó troposfèric és un contaminant secundari. Es forma quan l'òxid de nitrogen (NOX) que emeten els cotxes dièsel entra en contacte amb el sol. Per això, l'única via per aconseguir que baixin els nivells és reduir les emissions del trànsit, del transport marítim i de la indústria.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00