Sociedad

Els atesos per Càritas troben feina amb més facilitat però és més precària

500 persones han trobat feina a través de Càritas en l'últim any. L'entitat alerta que 9 de cada 10 persones que en troben és amb contractes temporals i sous tan baixos que no els permeten sortir de la pobresa.

El bisbe Pardo i la directora de Càritas Girona, Dolors Puigdevall. / Imatge: ACN

Girona

543 de les persones que va atendre l’empresa d’inserció de Càritas, Ecosol, el 2017 van trobar feina en empreses ordinàries. El 80% ho va fer al sector serveis i el 90% van tenir un contracte temporal.

La directora de Càritas a Girona, Dolors Puigdevall, diu que, en comparació amb fa quatre anys, ara hi ha més facilitats per accedir al mercat de treball (i això és una bona notícia) però la gran majoria de feines són més precàries, els sous són molt baixos i hi ha molt poca estabilitat.

Dolors Puigdevall, directora de Càritas Girona

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000136750/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Això, diu Puigdevall, fa que aquella persona no pugui assumir despeses tan bàsiques com el lloguer d’un pis i, a la pràctica, vol dir que no pot sortir de la pobresa.

Aquesta situació és especialment delicada en el cas de les persones immigrades, que vinculen la seva situació regular al país a un contracte. L’assessorament jurídic de Càritas va registrar un repunt d’aquest tipus de consultes l’any passat.

En total, el 2017 Càritas va atendre més de 24.000 persones a les comarques de Girona, un 7% més que el 2016. El 60% fa més de dos anys que reben ajuda d'aquesta entitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00