Sociedad
ECONOMIA

La nova inversió de 250M d'€ al Morell arribaria l'any 2022

L’empresa canadenca no tancarà la compra dels terrenys fins que la Generalitat dóni el vist-i-plau ambiental al projecte: una nova planta de producció de metanol a partir de les deixalles domèstiques, en concret de la fracció orgànica.

Planta d'Erkem al Canadà. / ACN

Tarragona

Enerkem preveu quatre anys d’obres i arrencar l’activitat a la nova planta del Morell l’any 2022. L’ ajuntament va donar ahir llum verd per unanimitat a als tràmits urbanístics de la major inversió als polígons químics de Tarragona des de l’any 2006.

L’empresa canadenca no tancarà la compra dels terrenys fins que la Generalitat dóni el vist-i-plau ambiental a un projecte que ronda els 250 milions d’euros: una nova planta de producció de metanol a partir de les deixalles domèstiques, en concret de la fracció orgànica.

Calendari d’obres

Sense combustió en el procés, sense xemeneies i sense emissions. El calendari de la firma per obrir la nova planta l’any 2022 és el següent: enguany i l’any que ve serà el temps per acondicionar els terrenys. Després arrencarà la construcció de la fàbrica, amb 600 treballadors previstos, mentre que la producció arribaria d'aquí quatre anys; Un calendari que es podria veure alterat pels requisits ambientals que fixi la Generalitat. 

La visió de l’administració local

L’ ajuntament del Morell, governat pel PDeCAT i un regidor del PSC i amb ERC a l’oposició, va aprovar ahir a la nit per unanimitat iniciar la tramitació urbanística de les 10 hectàrees que ocuparia la nova fàbrica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00