Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad

Cap a Berlín

La direcció del PDeCAT viatja aquest vespre a Berlín hores abans de comunicar el nom del quart candidat. El republicà Joan Tardà ha confirmat que Ester Capella serà consellera de Justícia i Teresa Jordà, d'Agricultura

Marta Pascal i Neus Munté, dues de les convocades per Carles Puigdemont a la cimera de demà de Berlín / ACN

Barcelona

Els pesos pesants del PDECAT ja tenen el bitllet cap a Berlín. Demà es reuneixen amb Carles Puigdemont i aquest pas, aquesta deferència, podríem dir, és l'última formalitat abans que anunciï el nom de la persona que ocuparà la cadira de la Generalitat. La cosa està avançada. Avui hem conegut els primers noms confirmats per algunes conselleries.

A les últimes setmanes els neoconvergents s'havien sentit menystinguts en certs moments per l'ex president, però sembla que abans d'anunciar el misteriós pla D sí tindrà un gest de cortesia, i comunicarà a Marta Pascal, Neus Munté i Mercè Conesa qui és l'escollit o escollida.

Normalment el que és habitual en una formació de Govern és que primer es conegui qui és el president (de fet, s'acostuma a donar per fet), però en aquest cas el primer que coneixem és el nom d'alguns consellers del futur Govern. El portaveu parlamentari d'ERC, Joan Tardà, ha confirmat aquest dijous que les seves companyes de bancada Ester Capella i Teresa Jordà formaran part de l’executiu, con a conselleres de Justícia i Agricultura.

Quan Puigdemont anunciï el nom del pla D, Jordi Sànchez renunciarà formalment a la seva candidatura (perquè sobre el paper la seva investidura només està ajornada); després Roger Torrent celebrarà una nova ronda de contactes (segurament telefònica) i poc després el president del Parlament fixarà la data pel debat d'investidura. No es descarta que sigui el cap de setmana (de fet,algun partit ja ha demanat als seus diputats que, per si de cas, no facin plans), tot i que també es treballa amb la hipotèsi que la primera volta sigui dilluns i la segona dimecres. Després, com a molt tard en qüestió de dies, el nou Govern prendrà possessió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00