La Graderia
Deportes

La nova llei de l'esport obligarà a la paritat de gènere en les juntes dels clubs catalans

En aquesta nova llei també s'hi incolurà una hora diària obligatòria d'activitat física a les escoles, a partir ja de l'educació primària.

Andreu Dalmau EFE

Barcelona

La junta directiva del Barça, com la de totes les entitats esportives catalanes, haurà d'estar formada a parts iguals per homes i per dones. I d'altra banda serà obligatòria una hora diària d´activitat física a les escoles, a partir ja de primària.

Aquestes són dues de les novetats més importants que inclou l'esborrany de la nova Llei d'Activitat Física i Esport que avui ha anunciat Quim Torra en el seu discurs d´investidura.

La paritat de gènere a les juntes directives “és un projecte de legislatura”, ha concretat Gerard Figueras, secretari general de l´Esport, en declaracions a la SER, “per fomentar la igualtat i incrementar l´esport femení, un dels objectius de la nova llei”.

Al 'Què t'hi jugues!', hem valorat aquesta mesura amb la presidenta del Reus Deportiu, Mònica Balsells; amb la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó; amb la directiva de l'Hospitalet Mónica García Solanas; i amb Pedrona Serra, professora de INEFC a Barcelona. 

És positiu que els clubs estiguin obligats per llei a respectar la paritat en els seus òrgans de govern? (14/05/2018)

04:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001353119/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El foment de l'activitat física és l'altre gran objectiu de la reglamentació.

De manera que a més de fixar una hora obligatòria cada dia a les escoles, la normativa preveu “la recepta esportiva” per tal que en els centres d´atenció primària, i d´acord amb el departament de Salut, hi hagi “prescripció esportiva” tutelada, després, per llicenciats en esport i educació física.

L´objectiu és combatre el sedentarisme i passar dels tres milions que poc o molt practiquen esport a set milions i mig de catalans amb activitat física.

De fet es fixaran línees de subvenció a les entitats que promoguin en els barris l´activitat física.

I els diners, en part, sortiran del sistema de loteries catalanes.

La diplomacia esportiva

La nova llei parla també de la diplomacia esportiva entesa com l´impuls a la candidatura dels jocs olímpics d´hivern per “fer de l´esport una bona carta de presentación a l´estranger” i d´altra banda el compromís renovat de “voler competir amb les potències mundials, amb seleccions esportives reconegudes”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00