Sociedad

Reclamen paritat a la comissió de codificació de Catalunya

La comissió de Justícia que hauria de vetllar per una Catalunya més igual entre homes i dones parteix d'un problema: no és paritària. Més del 70 per cent dels seus membres són homes

La Comissió de Codificació de Catalunya, en una reunió l'any 2016 / Generalitat de Catalunya

Barcelona

Aquest òrgan és l'equivalent a Espanya del que ha proposar la reforma dels delictes sexuals al Codi Penal. El PSC ha presentat una proposta al Parlament perquè hi hagi més representació femenina.

La comissió de codificació de Catalunya depèn del departament de Justícia i s'encarrega de revisar, actualitzar i desenvolupar el dret civil, les lleis que afecten la relació entre l'administració i els particulars i entre particulars.

La comissió té 48 membres entre president (que és el conseller de justícia de torn), vicepresidents i vocals i actualment 34 són homes i 14 dones. El PSC ha presentat una proposta de resolució al Parlament per posar remei a aquesta desproporció i que no passi el mateix que a Espanya segons explica la diputada Beatriz Silva, portaveu d'igualtat.

Reclamen paritat a la comissió de codificació de Catalunya

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001352179/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Silva demana també que el futur govern sigui paritari i compleixi la llei d'igualtat efectiva de dones i homes aprovada pel Parlament el 2015.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00