Sociedad

Imputen dos assassinats i tinença il·lícita d'armes al sospitós del crim de Susqueda

La defensa de Jordi Magentí ha tornat a demanar que s'arxivi la causa per falta d'indicis, però el jutge ho ha desestimat.

Magentí ha tornat a guardar silenci i s'ha acollit al seu dret a no declarar.

Girona

La defensa del sospitós del doble crim de Susqueda, exercida del despatx Salellas, insisteix que no hi ha “indicis de criminalitat suficients” contra Magentí i ha tornat a demanar al jutge que instrueix la causa que l’arxivi. Però, avui mateix el titular del jutjat d’instrucció 2 de Santa Coloma de Farners ho ha desestimat.

Per això, la defensa del sospitós ha demanat que es facin un seguit de noves proves d’investigació com la declaració judicial en qualitat de testimonis d'una desena de persones, entre elles, el fill i la dona de Magentí que viu a Colòmbia, però viatjarà fins aquí per comparèixer davant del jutge quan la citi.

Salellas també ha requerit que els Mossos d’Esquadra identifiquin totes les persones que apareixen en vídeos de Youtube de les festes rave que es van fer a Susqueda l'agost de l'any passat i demana que s'extregui mostres d'ADN dels indicis que la policia va recollir a la zona on va aparèixer enfonsat el cotxe dels joves per identificar les persones que hi havien passat la nit.

Una altra prova que sol·licita la defensa és que s’aporti informació sobre una possible trucada feta el 26 d’agost (dos dies després del crim) des del telèfon de la víctima a la bústia de veu i vol que se situï geogràficament el telèfon. A més a més, demana que els forenses analitzin de nou les possibles malalties mentals de l’acusat i, entre altres proves, que es requereixi a l’ajuntament de Susqueda el total d’habitants i vehicles censats al municipi, així com, les llicències d’activitats vigents el 2017.

Per últim, i quan s’hagin fet totes les proves sol·licitades, la defensa demana que es prengui declaració a Jordi Magentí com a investigat. Aquest dimecres, durant l’audiència d’imputació que s'ha celebrat al jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners, el sospitós ha tornat a tenir l’oportunitat de donar explicacions, però s’ha acollit al seu dret a no declarar.

Les acusacions l’imputen per dos assassinats i tinença il·lícita d'armes

El fiscal, l’advocat de les famílies i el lletrat que representa els ajuntaments d’Arenys de Munt i Cabrils imputen dos delictes d’assassinat i un altre de tinença il·lítica d’armes a Jordi Magentí. S’ha requerit a la Guàrdia Civil si el sospitós tenia permís per portar armes de foc.

L'advocat de les famílies, Carles Monguilod, diu que es preveu una instrucció molt llarga abans no s'assenyali data pel judici que es farà per jurat popular. Segons Monguilod si totes les diligències que s'han demanat tiren endavant s'anirà a judici "amb un material probatori extens i menys dubtes hi haurà sobre l'autoria dels dos assassinats".

Carles Monguilod - Advocat

00:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000159656/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00