La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

I amb la palla què fem?

Arranca la campanya arrossera d'enguany amb el problema de la crema de la palla de l'arròs sense resoldre

La llavor (19/05/2018)

La llavor (19/05/2018)

29:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000328913/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

I és que precisament si alguna cosa ha marcat ja l'inici de la campanya ha sigut el que els arrossers criden "remugà", que no és una altra cosa que restes de palla sense cremar de l'any passat. La seua presència excessiva provoca problemes de germinació de les llavors quan s'inunden els camps.

La Unió Europea prohibeix la crema de la palla de l'arròs ací. No en altres llocs d'Espanya. Ara, pendents d'una trobada amb el nou secretari autonòmic, que encara no els ha rebut, recorden que fins ara totes les solucions que els han proposat han pecat del mateix: que pague el productor.

Un productor en mans de les ajudes de la Unió Europea. L'entrada d'arròs de tercers països a preus rebentats provoquen que el cultiu, sense el suport europeu, no és que no siga rendible, és que ni tan sols seria viable. I amb eixos diners, que poden deixar de rebre si es manté la lletra de la reforma de la PAC, els demanen les administracions que facen front a tot.

És prompte per a parlar de nombres de la pròxima campanya, però sí es pot parlar de més preocupacions. D'aigua van justets. I abans de res, aquest al·luvió de problemes aposten per noves varietats d'arròs redó que necessiten de menys tractament, una forma d'intentar abaratir el cost de producció.

També en La Llavor

Parlem de la tomaca fregida i dels seus beneficis a l'hora d'afavorir els efectes dels probiótics. De la campanya del meló d'Alger que pot veure's beneficiada a la Comunitat Valenciana perquè el mal temps ha perjudicat la campanya d'Almeria. I parlem amb Cristóbal Aguado, president de AVA, que insisteix en que no n'hi ha prou amb donar veu als agricultors quan de Llei de l'Horta i Llei d'Estructures Agràries es tracta.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00