¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Presa de possessió en tres minuts

Quim Torra ja és president de la Generalitat després de prometre “fidelitat al poble de Catalunya”, sense cap representant del Govern central ni cap dirigent polític al davant. Només el president del parlament, Roger Torrent

Roger Torrent no ha pres la paraula en l'acte ni li ha imposat la medalla oficial, en un gest carregat d'intenció després d'advertir en el seu discurs d'investidura que Puigdemont és el president. / Atlas

L’acte, que no ha durat ni cinc minuts, s’ha fet a dos quarts de dotze del migdia a la Sala de la mare de Déu de Montserrat del Palau de la Generalitat.

Torra ha arribat amb el president del Parlament, Roger Torrent i tots dos han presidit un acte on només hi eren els familiars directes de nou cap de l’executiu i el secretari del Govern, Victor Cullell, qui ha llegit el decret de nomenament.

Joaquim Torra, amb vestit fosc i llaç groc a la solapa, ha fet servir la fórmula emprada per Carlkes Puigdemont en l’última ocasió: “Prometo complir lleialment les obligacions del càrrec de president de la Generalitat, amb fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya representat pel Parlament de Catalunya”

El medalló dels presidents ha quedat damunt la taula i no ha estat imposat al nou cap de l’executiu català

Cap representant del  govern espanyol no ha assistit a l'acte.  Fonts de la Moncloa asseguren que des de la Generalitat s'ha intentat "imposar" el nivell de la delegació governamental i afegeixen que no ho han acceptat. El govern espanyol considera que el model de l'acte organitzat per la Generalitat "degrada la pròpia dignitat de la institució".

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?