Sociedad

Deixen en llibertat els dos regidors de la CUP del Ripollès

Mariona Baraldés i Santi Llagostera s'han acollit al dret de no declarar.

Els Mossos els han detingut aquest matí per portar-los davant la jutgessa de Ripoll que els investiga pel tall del Coll d'Ares durant la vaga general del 8-N

Baraldés i Llagostera, a la sortida dels jutjats de Ripoll / Foto: CUP

Ripoll

Els dos regidors de la CUP del Ripollès, Mariona Baraldés i Santi Llagostera, han quedat en llibertat després de comparèixer davant la jutgessa d'Instrucció 1 de Ripoll que els investiga per dos suposats delictes de desordres públics i contra la seguretat viària per haver participat al tall del Coll d'Ares durant la vaga general del 8 de novembre de 2017.

La jutgessa va ordenar ahir la detenció dels dos regidors perquè el passat 26 d'abril no van fer cas a la citació i no es van presentar a declarar. Avui tampoc han declarat, s'han acollit al dret de no fer-ho, a més a més, la seva advocada, Raquel Vilar, ha anunciat que demanarà al jutjat que arxivi la causa.

Els dos regidors defensen que la protesta del 8N era "legal" i creuen que la causa d'arxivar perquè les proves que els assenyalen "són absurdes" ha explicat Baraldés i ha recordat que a l'atestat dels Mossos d'Esquadra es descriu la protesta com a un "acte festiu".

Tres investigats més

El jutjat de Ripoll investiga tres càrrecs electes més pel tall del Coll d'Ares. Són les alcaldesses de Vallfogona, Carme Freixa (ERC); i de Pardines, Núria Pérez (IdP); i el regidor de Ripoll, Roger Bosch (ERC).

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00