Sociedad
SOCIETAT

El 75% de les barques pesqueres han plegat en els darrers quatre anys

La disminució d'exemplars de peix blau com ara la sardina i el seitó al Mediterrani i els impagaments de les vedes podrien acabar tenint conseqüències nefastes, segons explica el mateix sector.

ACN

Tarragona

La situació està sent molt delicada pels pescadors, sobretot pels que pesquen Peix Blau. La presència d'aquest ésser viu a la Costa Daurada i Terres de l'Ebre ha baixat considerablement. Tot i que ara sembla que es comença a recuperar, els pescadors es mostren prudents. Esteve Ortiz, president de la confraria de Pescadors de Tarragona, comenta que aquest últim més han tornat a pescar més quantitats de Peix Blau però si tornen als mesos anteriors, la situació serà "molt complicada".

Per a Josep Maria Gili, investigador de l'Institut de Ciències del Mar, la disminució del Peix Blau vé donada per la mala gestió que s'està fent dels oceans: "la baixada de Peix Blau, de tortugues, de peixos migratoris, potser ens hem passat una mica de frenada, i potser la gestió de la pesca s'hauria de fer d'una altra manera".

Ortiz també denuncia impagaments de les vedes dels darrers anys que "tampoc ajuden a la subsistència dels pescadors, que aquest ritme podríem acabar desapareixent". De fet, en els últims quatre anys el nombre de barques pesqueres de Peix Blau s'ha reduït de 50 a 12 a la demarcació de Tarragona.

Una problemàtica que segons Ortiz afecta de ple al barri marítim de Tarragona, el Serrallo: "aquest barri si no hi haguessin els pescadors, no seria el Serrallo i Tarragona s'ha anat fent gran gràcies a la pesca", afirma el president de la confraria de Pescadors de Tarragona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00