Sociedad

30 mesures per revitalitzar el Delta del Llobregat

Barcelona, L'Hospitalet i El Prat presentaran demà actuacions, valorades en més de 1.800 milions d'euros, per millorar l'activitat econòmica i la qualitat ambiental i urbana d'aquesta zona

Un avió que es disposa a aterrar a l'aeroport del Prat sobrevola els prats inundables de Cal Tet, als espais naturals del Delta del LlobregatACN

Barcelona

Al gener de 2017, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar que impulsaria un segon "Pla Delta" per potenciar el desenvolupament del territori on es troba el Port, l'Aeroport, la Fira i diferents polígons industrials, com el de la Zona Franca. Un any i 5 mesos després, això s'ha començat a concretar en un document que anomenen "Estratègia Delta del Llobregat" que inclou 30 mesures per millorar l'activitat econòmica i la qualitat ambiental i urbana d'aquest espai.

El document, al que ha tingut accés SER Catalunya, inclou inversions de les diferents administracions, dels operadors públics que hi ha a la zona i també de promotors privats. Moltes d'aquestes actuacions encara no tenen un projecte concret, però l’Estratègia Delta del Llobregat estima que la inversió superarà els 1.800 milions d'euros des d'ara i fins el 2025.

El treball coordinat per l’Ajuntament de Barcelona apunta que en aquesta zona es podrien instal·lar 300 noves empreses i es crearien 8.300 llocs de treball.

Ahir el document es va presentar en una reunió on estaven present les alcaldesses de Barcelona i L’Hospitalet, Ada Colau i Núria Marín, i el del Prat de Llobregat, Lluis Tejedor. També van assistir representants de la Fira de Barcelona, el Port, l’Aeroport o el Consorci de la Zona Franca.

Parc Industrial per a PIMES

Entre les mesures previstes hi ha la creació d’un Parc Industrial per a PIMES com una de les actuacions estratègiques per dinamitzar el sòl que va alliberar la SEAT quan va traslladar un part important de la seva producció a Martorell. També es vol promocionar de forma conjunta el sòl industrial públic dels diferents polígons per atreure empreses del sector de la logística, l'alimentació, l'automoció o les tecnologies de la informació.

Pel que fa a l'aspecte mediambiental i de qualitat urbana, es parla de fer corredors verds que unirien, per exemple, el passeig de la Zona Franca amb el Riu Llobregat o l'Avinguda Joan Carles I de L’Hospitalet amb el Parc Agrari del Llobregat. Millorar els recorreguts per a vianants i per bicicletes és altre dels objectius. I es preveu posar plaques fotovoltaiques a les cobertes de les empreses dels diferents polígons d’activitat econòmica.

També s’actuarà per protegir els espais naturals i evitar la salinització dels pous del Llobregat.

La idea, en definitiva, és impulsar actuacions de forma coordinada per impulsar activitat econòmica en aquesta zona sense malmetre encara més els espais naturals que queden i millorant la qualitat urbana del que ja està urbanitzat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00