Sociedad

La Ruth Lorenzo més íntima a LOS40 Backstage

La Ruth Lorenzo ha protagonitzat el darrer showcase de LOS40 i un dels més emotius que s’han viscut mai

Ruth Lorenzo amb l'Adrià Soler i el públic que els va acompanyar a l'estudi ToreskyLos40

Barcelona

La cantant murciana acompanyada de la seva guitarra i un piano van emmudir a gairebé centenar de persones que van aconseguir la seva invitació.

Eren les set de la tarda quan a l’entrada dels estudis de Ràdio Barcelona es copaven amb una cua plena de somriures i emoció per veure a la seva ídol. La Ruth Lorenzo ha estat la darrera convidada de LOS40 Backstage el format concert acústic i entrevista únic a casa nostra.

Només arrencar Lorenzo confessava que té moltes cançons als calaixos esperant el seu moment per sortir a la llum. I parlava del seu últim disc, una joia anomenada Loveaholic. Dins una única i potent col·laboració amb el Jeff Beck, guitarrista britànic de renom i més que conegut, i de la que està més que contenta. Ens va explicar que en Jeff va gravar la música abans que la seva veu però un cop va escoltar la veu definitiva de la Ruth va decidir tornar a gravar la seva aportació amb la guitarra. En Beck va creure que no estava a l'alçada de la veu d'ella. El resultat és una de les més emocionals del disc anomenada Another Day.

Una altra de les cançons que Ruth Lorenzo va regalar-nos a LOS40 Backstage va ser Spanish Guitar, cançó que va sorgir fruit de l’improvització una tarda al mateix estudi de gravació i que s’ha endut el cor dels que l’han escoltat. I es que de talent a la cantant i compositora, no n’hi falta. Per mostra, la llarga llista de fites que ha aconseguit.

Durant una tarda més que emotiva i plena de música a l’estudi Toresky, la Ruth Lorenzo va fer un recorregut pels moments més destacats de la seva carrera, al més pur estil de la llista de LOS40 però amb el pòdium als tres moments més importants que ha viscut: El tercer lloc el seu pas pel programa televisiu Tu Cara Me Suena on ella va reconèixer que mai aniria a un programa d’aquest caliu. En segon lloc, Eurovisió. Lorenzo que al principi no creia en el festival, després de defendre-hi el seu Dancing In The Rain el 2014, ara afirma sense dubtar que repetiria l’experiència amb els ulls tancats. Ens va confessar que ha après a estimar el festival eurovisiu, un dels esdeveniments més vistos del món sencer just darrera de la final de la SuperBowl.

Però el primer lloc del seu Chart se l’emporta el seu pas pel talent britànic The X Factor. La Ruth va confessar que li va canviar la vida ara fa 10 anys. Com a curiositat, i a més a més, punt destacat, la seva interpretació de Purple Rain. Va afirmar que des del programa li van demanar que cantés el popular Unbreak My Heart en castellà però Lorenzo va estimar-se més cantar la cançó Prince per si marxava aquella setmana del programa de televisió. El resultat va ser un autèntic fenomen viral al Regne Unit. Bravo, Ruth!

Durant LOS40 Backstage, ens va regalar una versió increïble i a piano de la cançó d’Etta James, I’d Rather Go Blind, que va deixar completament en silenci i sense paraules a tothom que es trobava a l’estudi Toresky. La força i la tècnica vocal de la Ruth Lorenzo ens va fer emmudir a tots. M’atreviria a dir que es va despullar en un show únic, i no em refereixo a quan se li va trencar el cinturó, que com a gran professional, ho va solucionar ràpidament per seguir amb el showcase de LOS40. No van faltar Moscas Muertas, en una versió acústica espectacular, el seu popular Good Girls Don’t Lie i Loveaholic a piano.

La Ruth Lorenzo es va acomiadar amb Bring Back The New, cançó que dóna la benvinguda al seu àlbum Loveaholic per tancar un LOS40 Backstage màgic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00