Sociedad

Arriba l'informe sobre els cabals ambientals

La Generalitat ha fet arribar a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) un informe on es confirmen les afectacions negatives que el Pla Hidrològic de la Conca tindrà per al tram final del riu.

Imatge de la XVIena Assemblea General de la Plataforma en Defensa de l'Ebre celebrada a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa. / Ràdio Ebre.

Tortosa

Les advertències de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) han donat resultat.  Després de reiterades peticions, el govern català ha fet arribar aquesta setmana  a la PDE,  l'informe sobre les afectacions que el règim de cabals ambientals, previstos en el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, pot tenir per al tram final del riu. Un informe de 18 folis,  on es confirmen els efectes negatius que aquesta proposta de cabals representa per a la supervivència de Delta.

El portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello, ha explicat durant una entrevista a Ràdio Ebre que "aquest document pot ser clau per a defensar-nos a Europa ja que a partir d'ara ja serà tot un govern , i no només un moviment social, el que està demostrant  científicament que el riu Ebre es veurà afectat negativament per aquests cabals".

Aquest no és, però, l'únic document que reclama la PDE. El moviment antitransvasista porta anys demanant a l'administració catalana que facin públic el Pla de Gestió de la Xarxa Natura 2000 del Delta de l'Ebre. Una petició, que van tornar a fer durant la XVIena Assembla General, celebrada el passat dissabte a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00