Sociedad

"És una provocació"

Comunicat de Moncloa que adverteix estudiarà la "viabilitat" del nou Govern, que "desacredita la voluntat de diàleg" expressada en la carta de Torra a Rajoy

"És una provocació"

El delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, comenta la carta que Quim Torra ha enviat a Mariano Rajoy després de ser investit president de la Generalitat / ACN

Madrid

El Govern central ha qualificat avui de "provocació" els nomenaments per part del president de la Generalitat, Quim Torra, de quatre consellers a la presó o fugits i ha assegurat que estudiarà la "viabilitat" del nou Govern.

En un comunicat, l'Executiu assenyala que aquesrs nomenaments desacrediten la voluntat de diàleg expressada ahir en la carta que Torra va remetre a Mariano Rajoy i estimen que aquests nomenaments demostren que aquesta voluntat "no és sincera".

"El dia d'ahir, el Sr. Torra va voler escenificar una voluntat de diàleg que ha durat menys de 24 hores, ja que la seva proposta de nous consellers és una nova provocació perquè diversos d'ells es troben fugits de la Justícia o en situació de presó preventiva", assenyala el comunicat.

El Govern subratlla que, "a través del seu Secretariat, que és l'únic òrgan competent per autoritzar la publicació del decret de nomenament proposat, analitzarà la viabilitat del nou Govern anunciat, donades les circumstàncies personals d'alguns dels designats".

Torra ha nomenat com a membres del seu Govern els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull, en presó preventiva, i Toni Comín i Lluís Puig, fugits a Bèlgica de la Justícia espanyola.

El president de la Generalitat, afegeix la nota, "ha desaprofitat avui una oportunitat de demostrar la seva voluntat de recuperar la normalitat, ja que les seves decisions demostren que vol mantenir una estratègia de confrontació amb l'Estat i amb la majoria de la societat catalana."

En el comunicat es remarca que tant el Govern com les forces polítiques constitucionalistes "han vingut exigint al nou president de la Generalitat que posi fi a aquesta confrontació política que només genera desassossec social i un important perjudici al conjunt de la societat catalana".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00