Sociedad

Els sindicats reclamen més personal a l'aeroport de Girona

Els sindicats denuncien que a l'aeroport de Girona hi falten treballadors per fer front a l'augment de feina que està experimentant els últims mesos. Concretament, troben a faltar els 30 que, diuen, es van retallar durant la crisi i la caiguda de viatgers que va experimentar la instal·lació de Vilobí. Diuen que fa temps que ho venen advertint però que la direcció no fa res.

Passatgers esperant per facturar. Imatge d'arxiu. / Imatge: ACN

Girona

Ara mateix, la plantilla ronda els 120 treballadors, segons els sindicats USO i CCOO, però consideren els seus portaveus que en caldrien una trentena més per estabilitzar-se entre els 150 i 160.

Són els que hi havia abans de la crisi, expliquen, quan l'aeroport va arribar a transportar quasi 5 milions de passatgers.

Els sindicats diuen que quan va fer falta ajustar-se el cinturó ho van fer però ara que la crisi ha quedat enrera, creuen que ha arribat el moment de tornar a dotar de personal a una plantilla que va al límit, sobretot quan s'han de fer substitucions. Xosé Dérios, de Comissions Obreres, diu que falta gent en tots els àmbits.

Xosé Deiros, CCOO

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000159801/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

També es queixen que mentre AENA està invertint any rere any per millorar les instal·lacions que es veuen, com la zona de passatgers o les pistes, les zones destinades als treballadors, allò que no es veu, segueix igual que sempre.

Acusen el director de les instal·lacions de no fer res davant d'aquesta situació. Ràdio Girona s'ha posat en contacte amb AENA però, de moment, no hi ha resposta.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00