Sociedad

“Els consellers empresonats volen accedir al càrrec”

Quim Torra visita Alcalá Meco, Estremera i Soto del Real. Moncloa considera que els polítics empresonats i els que estan a l'estranger no poden formar part del Govern

“Els consellers empresonats volen accedir al càrrec”

Torra, en sortir d'Estremera: "Els consellers m'han manifestat la voluntat de ser dimecres a Barcelona per prendre possessió del càrrec" / ACN

Madrid

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que Jordi Turull i Josep Rull li han manifestat aquest dilluns a la presó d'Estremera (Madrid) la seva voluntat d'accedir al càrrec de consellers que ell els ha proposat, i el seu desig que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena els posi en llibertat perquè aquest dimecres puguin prendre possessió.

"Els consellers nomenats em demanen especialment que remarqui la seva voluntat d'accedir al càrrec i que una vegada més, demani a Llarena la seva llibertat perquè puguin accedir a la presa de possessió dimecres a Barcelona. Catalunya els està esperant", ha afirmat.

Torra s'ha expressat així en declaracions als mitjans després de visitar a la presó d'Estremera als polítics catalans Oriol Junqueras, Jordi Turull, Joaquim Forn, Josep Rull i Raül Romeva, tots a la presó preventiva per ordre del Tribunal Suprem mentre s'instrueix la causa per la seva participació en el procés independentista.

També té previst reunir-se amb l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa a la presó d'Alcalá Meco, ia les 16.00 hores visitarà el líder de JxCat al Parlament i expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, al centre penitenciari de Soto del Real.

Entre les visites que farà Torra destaquen la dels recentment nomenats consellers de Presidència i Territori de la Generalitat, Jordi Turull i Josep Rull, empresonats a Estremera des del 23 de març ..

Aquest nomenament respon a l'objectiu que es va marcar Torra de "restituir" els consellers que van ser cessats per l'aplicació de l'article 155, i la visita del president serà la primera trobada que tingui amb Rull i Turull després d'haver nomenat consellers.

Precisament aquest nomenament, al costat del de Toni Comín i Lluís Puig --que estan en Bèlgica--, és el principal motiu pel qual el Govern central ha evitat de moment publicar els noms del nou Govern al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i ha decidit mantenir l'aplicació de l'article 155.

L'Executiu de Mariano Rajoy considera que els polítics empresonats i els que estan a l'estranger no poden formar part del nou Govern, mentre que ells reivindiquen que segueixen mantenint els seus drets polítics perquè no han estat condemnats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00