Sociedad

Girona rescata l'Auditori abans que entri en concurs de creditors

Girona eixugarà el deute de gairebé mig milió d’euros de l’Auditori-Palau de Congressos per evitar que entri en concurs de creditors. La majoria de les pèrdues són degudes a la reclamació de l’IVA de les subvencions culturals. L’oposició critica la falta de lideratge en aquesta instal·lació que no té ni director.

Una de les sales de l'Auditori-Palau de Congressos. / Imatge: ACN

Girona

El deute exacte que amenaça l’Auditori-Palau de Congressos és de 477.000 euros, dels quals, 446.000 són deguts a la reclamació de l’IVA de les subvencions culturals que ha fet l’estat de concerts fets el 2016 i el 2017, segons va detallar el regidor de Cultura, Carles Ribas.

L’any passat, l’Ajuntament ja va intentar aturar la sagnia injectant-hi 40.000 euros, als que se n’hi ha de sumar 40.000 més de la Diputació però ara ha decidit posar en marxa un pla de xoc perquè l’equipament no entri en concurs de creditors.

Un pla que també inclou perdonar a la Fundació factures per valor de 122.000 euros que estan pendents de cobrar i posar en marxa el procés perquè torni a tenir director, una plaça vacant des de fa quatre anys. De moment, assumirà aquesta funció el cap de l’àrea de Cultura, Narcís Casassa.

El pla de xoc es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern de CiU als que s’hi van sumar C’s i el PP. ERC i el PSC es van abstenir i la CUP hi va votar en contra.

El portaveu de la CUP, Lluc Salellas, va criticar l’absència de lideratge per falta de direcció però, sobretot, el model, que està basat “en el lliuremercat”, que deixa en mans dels Festivals la programació a canvi de què el “promotor privat” es quedi “els diners de les entrades”.

El PSC va reclamar un nou impuls per a una instal·lació que més que dobla el pressupost que es destina al Teatre Municipal. El PP va criticar que mentre l’Auditori està en números vermells l’equip de govern anunciés que vetava els premis Fundació Princesa de Girona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00