Sociedad

Desacceleració

Les exportacions van caure un 12'6% el març a les comarques de Girona i en el global del primer trimestre, 2018 també està anant pitjor que l'any passat. Baixa el sector agroalimentari i, sobretot, el químic. El sector ho atribueix a moviments especulatius.

Les exportacions van caure durant el primer trimestre. / Imatge: ACN

Girona

El mes de març les comarques de Girona van exportar per valor de gairebé 442 M€ i això és un 12'6% menys que l'any anterior.

El descens és especialment important al principal sector exportador, l'agroalimentari, que representa el 40% de tot el que es ven a l'exterior i que va baixar un 12'7%. En canvi, les vendes de béns d'equipament van pujar un 2'3%.

En l'acumulat del primer trimestre, les exportacions van caure un 2'2% respecte a l'any anterior, arrossegades per la baixada de les vendes de l'agroalimentari però, sobretot, del sector químic, que es van desplomar un 12’9%.

Eduard Torrent, Cambra de Comerç de Girona

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000160826/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons la Cambra de Comerç de Girona, les empreses del sector químic atribueixen aquesta la punxada a l'encariment del preu de les matèries primeres a Europa, que s'han convertit en valor refugi per a inversors.

Això ha encarit el producte final i ha fet que una part del mercat se l’hagin emportat empreses de la Xina, que ha subvencionat el manteniment dels preus a la baixa.

El director de la cambra, Eduard Torrent, diu que confien que serà passatger perquè “s'han perdut comandes però no clients”.

En canvi, les compres a fora han crescut un 4'5% en tres mesos. Amb tot, el que es ven a fora és el doble que el que es compra a fora.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00