Sociedad

Llarena prohibeix Turull i Rull anar a prendre possessió com a consellers

El magistrat entén que persisteix el risc de reiteració delictiva en els dos empresonats i que a més s'ha "potenciat" amb l'anunci del president Torra de seguir endavant amb els plans d'independència

Josep Rull i Jordi Turull, poc abans de ser empresonats pel jutge Llarena / EUROPA PRESS - Archivo

Barcelona

El jutge Pablo Llarena ha decidit prohibir a Jordi Turull i Josep Rull que surtin en llibertat provisional per a poder prendre possessió com a consellers del nou Govern de Quim Torra. El jutge denega la petició de llibertat provisional indefinida sol·licitada per tots dos a l'entendre que hi ha risc de fuga i també de reiteració delictiva, que s'ha "potenciat amb l'anunci" de Torra que "la seva voluntat és impulsar la república independent il·legalment declarada".

Els dos havien sol·licitat permís al magistrat per poder sortir de la presó d'Estremera, on romanen des que van ser processats a finals de març, després que Torra anunciés que els dos formarien part del seu Govern com consellers.

Pel jutge Llarena, el risc que tornin a intentar separar Catalunya d'Espanya ha crescut amb els plans fets públics pel president Torra, i els acusa de "organitzar i impulsar l'execució del pla d'independència, aprofitant les funcions executives que tenien" al Govern ara destituït de Carles Puigdemont. Aquest risc, explica el jutge, no ha canviat en les últimes setmanes, posant en relleu a més que recentment la sala d'apel·lacions d'aquest mateix Tribunal Suprem ha confirmat que han de seguir a la presó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00