Sociedad

La Justícia alemanya no empresonarà Puigdemont mentre decideix sobre la seva extradició

En un comunicat, l'administració de Schleswig-Holstein explica que la Cort Penal ha rebutjat la petició de la Fiscalia alemanya d'empresonar l'expresident en no apreciar risc de fuga: Fiscalia sol·licita el seu lliurament per rebel·lió i desordres

Hannibal Hanschke Reuters

Madrid

Carles Puigdemont no haurà de tornar a la presó mentre espera una decisió de la Justícia alemanya sobre la seva extradició. Segons informa en un comunicat del Strafsenat de Schleswig-Holstein, els magistrats han desestimat la petició de la Fiscalia alemanya d'empresonar l'expresident català mentre s'espera una decisió definitiva, explicant que no s'aprecia un augment del risc de fuga i que la decisió final sobre si se li extradeix i acusat de quins delictes encara no ha estat presa.

La Fiscalia ha sol·licitat des del principi la seva entrega per un delicte de rebel·lió i un altre de desordres públics, tal com havia plantejat el jutge Pablo Llarena.

La decisió de la Justícia alemanya arriba després que Bèlgica es negués a lliurar a tres exconsellers fugats per un error formal, i després que el jutge Llarena es dirigís personalment per carta a la Fiscalia d'aquest país per intentar evitar que aquest mateix error comprometés el lliurament de Carles Puigdemont.

A l'espera que els tribunals alemanys emetin una decisió definitiva sobre el lliurament de Puigdemont, la peça separada oberta per Llarena per jutjar pel seu costat als set fugats es troba en un moment delicat: Alemanya ja ha mostrat les seves reticències a lliurar a Puigdemont acusat per rebel·lió, Bèlgica ha esgrimit un error formal per negar el lliurament de Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, Escòcia encara no s'ha pronunciat sobre Clara Ponsatí i de moment Llarena no té notícies de Suïssa, on ha reclamat el lliurament de Marta Rovira.

Anna Gabriel també es troba fugada al país helvètic, però no ha estat reclamada mitjançant una euroordre com la resta en estar acusada només d'un delicte de desobediència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00