Sociedad

Clients habituals i veïns de tot Barcelona omplen Sant Antoni

El nou mercat ha obert amb la pràctica totalitat de les parades a punt i amb el neguit de com serà el futur del barri

Interior del remodelat Mercat de Sant Antoni / Mònica Peinado CADENA SER

Barcelona

Clients habituals i veïns de tots els barris de la ciutat han omplert avui el nou mercat de Sant Antoni que ha reobert després de gairebé 9 anys d'obres. La majoria de parades ha pogut obrir amb normalitat després d'un treball a fons i contrarrellotge. La finalització d'aquestes obres i la primera fase de la superilla que ha pacificat un tram del carrer Borrell i un altre de Tamarit aporten un gran valor al barri. Els que hi viuen temen que això els acabi perjudicant en forma d'increment de preus del lloguer.

L'estrena del mercat s'ha fet amb gran afluència de ciutadans especialment durant el matí. Molts dels clients habituals van voler anar a comprar ja el primer dia i altres persones es van acostar només a mirar. Va ser un dia d'emocions també per als venedors que en els darrers dies han patit per tenir-ho tot a punt.

Mònica Peinado

L'alcaldessa, Ada Colau, ha estat una de les primeres en visitar el mercat i ha assegurat que ara un dels reptes és aconseguir que millores "afavoreixin els veïns i no l'especulació".

Els canvis al barri amb la pujada dels preus de lloguer preocupen veïnes com la Joana Duch que fa 50 anys que hi viu. Explica que al seu voltant ha vist marxar gent gran i famílies i els seus pisos estan ocupats ara per estudiants.

L'Araceli Casado, del col·lectiu Fem Sant Antoni, explica que al barri hi ha 3.500 persones a les que se'ls acaba aviat el contracte de lloguer i s'enfronten al risc de patir "pujades d'entre el 30% i el 50% o de veure com el propietari no li vol renovar el contracte

Veïns i comerciants asseguren que treballaran perquè Sant Antoni continuï sent un mercat de proximitat. La reobertura la celebraran el cap de setmana que ve amb una festa ciutadana.

Per més endavant queda el desmantellament de les carpes on es van instal·lar els venedors del mercat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00