Sociedad

Estafen des de Romania 8 milions d'€ a empreses i ajuntaments

Entre els ajuntaments estafats hi ha els d'Olot i Caldes de Malavella. També a hospitals i altres empreses de serveis. Hi ha 30 detinguts. La banda funcionava com una multinacional del frau, segons els Mossos.

A l'Ajuntament de Caldes de Malavella li van estafar 25.000 €. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

La investigació va començar fa un any i mig després d'analitzar diverses denúncies per estafa. Una d'aquestes la va presentar l'Ajuntament de Caldes de Malavella en descobrir que havien pagat suposadament a Eulen una factura de 25.000 euros per un servei.

Després del pagament van descobrir que el compte corrent no corresponia a l'empresa real i ho van denunciar als Mossos. Van poder recuperar 10.000 euros i la resta -15.000 €- encara no els han recuperat.

Segons el cap de la divisió d'investigació criminal dels Mossos, Toni Rodríguez, els estafadors ensarronaven administracions públiques enviant-los un correu suplantant un proveïdor real i un cop ingressaven els diners, desapareixien.

La policia calcula que van estafar 8 M€ a tot Catalunya que després van enviar a països com Alemanya, República Txeca, Romania, Hongria, Itàlia i Polònia cap a empreses amb testaferros al capdavant que els permetia blanquejar els beneficis de l'estafa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00