Sociedad

Les AMPA reclamen el dret de seguir gestionant els menjadors escolars

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) defensa que no és il·legal que les AMPA gestionin el servei de menjador escolar i acusen al Departament d'Ensenyament d'utilitzar la nova llei de contractació pública per retirar-los la gestió. Hi ha més de 30 serveis "en risc", diuen, a les comarques de Girona.

Un menjador escolar. / Imatge: ACN

Girona

Entre el Gironès i el Pla de l'Estany hi ha 33 AMPA que ara mateix veuen "perillar" el servei de menjador (fan autogestió o l'han derivat a una empresa) denuncia la FAPAC i recorden que a la nova llei de contractació pública no hi ha cap raó jurídica "ni legal", com manté Ensenyament, que impedeixi a les AMPA portar la gestió del servei.

La responsable dels grups de menjados escolars de la FAPAC i vocal de la junta general, Carme Roca, diu que retirar la gestió a les AMPA suposarà perdre qualitat.

Carme Roca, AMPA

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000160938/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons el parer de la FAPAC, a la mateixa llei de contractació pública queda exclòs convocar concurs pel servei de menjador ja que es pot entendre que no és un servei públic sinó "un servei social que no ha d'anar per licitació pública".

Roca recorda que la possibilitat de firmar convenis de gestió del servei de menjador amb entitats sense ànim de lucre queda recollida al Decret de menjadors de 1996 -que és vigent- i a la llei de contractes del sector públic.

Des de la FAPAC acusen el Departament d'Ensenyament de voler retirar el servei a les AMPA per unificar l'adjudicació del servei de menjador escolar fent-lo passar per la licitació pública "amb grans lots per afavorir a grans empreses".

Les 33 AMPA del Gironès i del Pla de l'Estany que el curs que ve poden perdre la capacitat d'adjudicar el servei de menjador ja s'han començat a reunir amb el Departament d'Ensenyament i els Consells Comarcals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00