La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Virus ‘ensinistrats’

És possible aconseguir que els virus treballen per a nosaltres. Que siga com més prompte millor depén de les administracions

La llavor (26/05/2018)

La llavor (26/05/2018)

29:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000329763/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Un grup d'investigadors, concretament de Control Biotecnològic de Plagues de la Universitat de València participen en un projecte de recerca europeu, VIROPLANT, destinat a la prop de nous agents virals i a la seua optimització, amb els quals fer front a diferents malalties dels plantes. "Animalets" que poden substituir insecticides.

Mitjançant l’ús de les noves tecnologies de seqüenciació d’ADN i estudis de camp, investiguen productes per al control de plagues que siguen més respectuosos amb el medi ambient.

Salva Herrero, professor del Departament de Genètica, lidera aquest projecte. A ell li preguntàvem en La Llavor si és possible domesticar els virus. I la resposta és domesticar no, però quasi: poden treballar per a nosaltres.

I de cara al futur els insecticides podrien tenir data de caducitat. Però l'arribada d'eixe moment dependrà de les administracions i del que vulguen invertir per a fer realitat del tot alguna cosa que ja comença a aplicar-se a xicoteta escala.

 

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00