Sociedad
CAT-NARCOPISOS RAVAL

Colau i Trias pacten un pla de xoc contra els narcopisos

S'invertiran prop de cinc milions d'euros aquest estiu per millorar la convivència al Raval i la resta de barris de Ciutat Vella

Ada Colau Y Xavier TriasEUROPA PRESS

Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del grup del PDeCAT i exalcalde, Xavier Trias, han escenificat avui el pacte amb el qual lliguen l'ampliació del pla de xoc per combatre els narcopisos al districte de Ciutat Vella.

Trias i Colau s'han reunit al despatx d'alcaldia i han comparegut davant els mitjans abans del ple, en el que s'aprovarà la proposta de BComú negociada amb PDeCAT per portar a terme una campanya d'estiu extraordinària en tot Ciutat Vella, no només al barri del Raval, contra la venda de drogues i altres fenòmens que afecten a la convivència, ja que sumen majoria.

Després que en un ple extraordinari tota l'oposició reprovés la gestió del govern de BComú en el Raval, l'exalcalde Trias ha explicat que l'actitud del seu partit és de "mà estesa" per la situació i els fenòmens que es donen en aquest barri i el risc que s'estenguin.

"En un tema com aquest no podem estar lluitant", ha argumentat Trias, que ha assenyalat que el PDeCAT ha "especificat" la proposta que BComú presenta avui en el ple i que requerirà gairebé 5 milions d'euros per fer-se realitat.

Trias ha explicat que l'acord comportarà "més Guàrdia Urbana, més vigilància, més inspeccions i més atenció social" aquest estiu a Ciutat Vella.

De la seva banda, l'alcaldessa Ada Colau ha assenyalat que amb l'arribada de l'estiu feia falta reforçar el pla de xoc a Ciutat Vella i ha manifestat la voluntat de fer extensiu l'acord amb el PDeCAT a tots els grups.

Colau ha agraït el "to" al PDeCAT i ha reclamat deixar fora de la lluita partidista el tema de la lluita contra el tràfic de drogues i la seguretat.

L'alcaldessa també ha subratllat que Barcelona necessita la col·laboració de les altres administracions per fer front a la situació a Ciutat Vella i en concret de la Generalitat.

"Tant de bo tinguem aviat un conseller d'Interior per asseure'ns a treballar", ha manifestat Colau, entre d'altres motius perquè el pla de xoc contra la venda de drogues requereix la coordinació policial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00