Sociedad

El col·legi expedienta dos metges antivacunes

El seu president, Josep Vilaplana, diu que segueixen a sobre dels professionals que no expliquen els beneficis de la vacunació infantil i insisteix que els treuran del col·legi si ho tornen a fer.

Vacunen un nen. / Imatge: ACN

Girona

Els últims dos anys han obert expedient a dos col·legiats per "fer certa publicitat" antivacunes, diu Josep Vilaplana, i per haver donat a pares informació "esbiaixada" sobre la vacunació infantil obligatòria.

Josep Vilaplana, president Col·legi de Metges

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000161005/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El president del Col·legi de Metges insisteix que els professionals expedientats perdran la col·legiació si ho tornen a fer. En tot cas, però, deixa clar que la finalitat última del Col·legi no és sancionar, sinó corregir aquests discursos.

Vilaplana recorda que els metges "tenen l'obligació d'informar dels tractaments que hi ha evidencia científica que funionen", encara que admet que es poden receptar medicines i teràpies alternatives per millorar l'estat del pacient.

Sobre l'homeopatia, Vilaplana diu que els metges la poden receptar si serveix d'ajuda al pacient però diu que sempre se l'ha d'informar de que no hi ha evidència clara de què el tractament funciona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00