Sociedad

Les empreses reclamen que el nou decret de menjadors ordeni el sector

L'ACELLEC, l'associació que agrupa les empreses que fan servei de menjador escolar, diu que només així es resoldrà la "inseguretat jurídica" que genera la nova llei de contractació pública i que, segons Ensenyament, impedeix a les AMPA seguir gestionant el servei.

Un menjador escolar. / Imatge: ACN

Girona

L'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura (ACELLEC), que representa una setantena d'empreses, entén que la competència sobre els menjadors escolars és d'Ensenyament però insisteix que qui millor pot decidir quina empresa ha de gestionar el servei és el mateix centre o les AMPA i avalen que el segueixin gestionant.

El gerent de l'ACELLEC, Pep Montes, demana a la Generalitat que desencalli el nou decret de menjadors escolars que tenen a mig fer des de fa temps perquè fixi els mínims de qualitat que ha d'oferir el servei i defineixi quin ha de ser el model i els criteris d'adjudicació.

Pep Montes, gerent ACELLEC

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000161004/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Volen, per exemple, que es donin més punts per la qualitat que pel preu del servei. Només desencallant aquest document, diu, s’eliminarà la inseguretat jurídica que genera la nova llei de contractació.

Montes recorda que coexisteixen molts models de servei de menjador escolar i només amb el nou decret es podrà regular i adaptar la nova llei a la realitat existent a les escoles.

El gerent de l'ACELLEC també diu que convé repassar i adequar el preu màxim de menjador escolar (que fa 14 anys que no està congelat) i, recorda, durant aquests anys s'han incrementat els costos per l'empresa que presta el servei i també l'exigència del menjar i de les activitats de lleure que s'ofereixen a l'hora de dinar als centres.

Demana que es "flexibilitzi" el preu màxim i es permeti a una escola cobrar més, si vol, pel servei de menjador. "Sinó desapareixeran empreses del sector i baixarà clarament la qualitat del servei, perquè les despeses per l'empresa són cada cop més elevades", diu Montes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00