Sociedad

L’independentisme s’ho pensa

Fins dijous. És el marge que tenen Esquerra Republicana i el PDECAT per decidir si donen un cop de mà al PSOE per expulsar a Rajoy de la Moncloa. Dijous que ve es començarà a debatre al Congrés la moció de censura contra el govern del PP

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez / ZIPI EFE

Barcelona

Si els socialistes volen que la moció prosperi, necessiten el suport de Ciutadans . Si el partit d'Albert Rivera rebutja votar-hi a favor serà quan entraran en joc els vots dels diputats independentistes. De moment, tothom xerra molt però ningú diu res,

Divendres, després que el PSOE registrés la moció de censura, el portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, donava per fet que els seus 9 diputats votarien a favor de la moció, però aquest dilluns, només 3 dies després, la portaveu del partit, Marta Vilalta, rebaixa una mica les expectatives i es limita a dir que s'haurà d'estudiar. Ha assegurat que ERC "farà el millor per a Catalunya" però ha reclamat, en qualsevol cas, al PSOE i als que estiguin disposats a secundar la moció, que "s'aclareixin" perquè veuen que hi ha diversitat d'opinions que es contradiuen.

"Volem que s'aclareixin entre ells i quan decideixin el que volen fer que ens ho diguin", ha assenyalat la portaveu republicana abans d'indicar que a ella no li consta que algun dirigent del PSOE hagi mantingut contactes amb el seu partit a dia d'avui.

En el cas del PDECAT ha passat una mica el mateix. És veritat que el portaveu al Congrés, Carles Campuzano, no va donar per garantit el seu suport a Sánchez, però sí va donar a entendre que no ho posarien difícil. En canvi, en les declaracions que ha fet avui ha volgut afegir una mica més d'intriga: "Si és un simple postureo, els ciutadans no es mereixen que el PSOE jugui amb l'expectativa quan hi ha un cansament per la corrupció, per la incapacitat de Rajoy a assumir responsabilitat i per la necessitat de començar un nou cicle polític a Catalunya"

Tant el PSOE com el PSC asseguren que Sánchez no negociarà absolutament res, ni amb els independentistes ni amb ningú, mentre que els comuns insisteixen en el seu suport incondicional, però demanen als socialistes que parlin amb tots els grups per no dependre de Ciutadans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00