Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

A donar explicacions a Brussel·les

Quim Torra viatja aquest dimecres a Bèlgica per reunir-se amb els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig, que finalment ja no són al Govern

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, el president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Grup Zeta, Antonio Asensio; el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau durant el lliurament del / MARTA PEREZ EFE

Barcelona

El president de la Generalitat, Quim Torra, viatja aquest dimecres a Bèlgica per reunir-se amb els dos exconsellers cessats amb l'article 155 que viuen en aquest país i que ell al principi va voler que també estiguessin en el seu Govern: Toni Comín i Lluís Puig,

Segons publica 'elnacional.cat', el viatge es produirà després que aquest dimarts Torra hagi decretat el seu nou Govern, confirmant que renuncia a situar en el nou Executiu a Comín, a Puig i als dos exconsellers que són a la presó i també volien repetir: Josep Rull i Jordi Turull.

Després de ser investit president, Torra ja va viatjar a Berlín per reunir-se amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, i, després de prendre possessió del càrrec, va viatjar a la tres presons de la Comunitat de Madrid en què estan presos diversos líders sobiranistes.

Torra agraeix la generositat dels presos i fugits

Quim Torra, ha agraït la 'generositat' dels exconsellers Jordi Turull, Josep Rull --encarcelados--, Lluís Puig i Toni Comín --tots dos a l'estranger--, que finalment no seran membres del seu Govern tot i que els havia designat en un decret. Ho ha dit en el seu discurs de cloenda del premi Català de l'Any que concedeix El Periódico de Catalunya, poc després d'anunciar el segon decret, ja que la inclusió d'aquests quatre noms en el primer provocar que el Govern central impedís publicar-ho al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

'El meu compromís amb ells és per sempre', ha dit, i ha assegurat que un dels grans objectius del seu Govern serà la restitució i la llibertat dels exconsellers.

Torra ha criticat que 'un altre cop el Govern espanyol ha boicotejat les decisions democràtiques de les institucions catalanes', i ha insistit que el diàleg és la fórmula per resoldre tot conflicte. 'No podem acceptar que hi hagi presos polítics ni exiliats acusats de delictes inexistents', i ha afegit que resoldre-ha de ser un compromís de tots els catalans. És conscient que no tots els catalans volen la independència, però ha defensat que el primordial ha de ser dialogar, perquè "la paraula no divideix; el que divideix una societat és el silenci i la imposició '.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00